Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.5 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Problem after deployment OCS Server - no login page - probably problem with CGI settings

Hi,

I have a problem after installing OCS server. Everything goes ok untill setup tells me that i can browse to my http://server-ip/ocsreports/.

Instead of login page i am getting index.php site with:

<?php
/*
 * Copyright 2005-2016 OCSInventory-NG/OCSInventory-ocsreports contributors.
 * See the Contributors file for more details about them.
 *
 * This file is part of OCSInventory-NG/OCSInventory-ocsreports.
 *
 * OCSInventory-NG/OCSInventory-ocsreports is free software: you can redistribute
 * it and/or modify it under the terms of the GNU General Public License as
 * published by the Free Software Foundation, either version 2 of the License,
 * or (at your option) any later version.
 *
 * OCSInventory-NG/OCSInventory-ocsreports is distributed in the hope that it
 * will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty
 * of MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
 * GNU General Public License for more details.
 *
 * You should have received a copy of the GNU General Public License
 * along with OCSInventory-NG/OCSInventory-ocsreports. if not, write to the
 * Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston,
 * MA 02110-1301, USA.
 */

// Check for mbstring before loading session and conf data
if (!extension_loaded('mbstring')) {
    die("Please install php mbstring extension");
}

require("require/fichierConf.class.php");

// Before session_start to allow objects to be unserialized from session
require_once('require/menu/include.php');
require_once('require/config/include.php');

@session_start();

$debut = microtime(true);

// Is it an AJAX call ? (ajax.php)
if (!defined('AJAX')) {
    define('AJAX', false);
}

require ('require/header.php');
addLog('PAGE', $protectedGet[PAG_INDEX]);

if (!AJAX && !isset($protectedGet["popup"]) && !isset($protectedGet["no_footer"])) {
    require (FOOTER_HTML);
}

I am pretty sure, that there is something missing in httpd.conf (lige enable CGI or something?)

Can somebody tells me what is wrong and how to fix it?

Thanks!

asked in OCS Inventory NG server for Unix by (200 points)

1 Answer

0 votes

Hi,

You must install and enable php modules.

ls /etc/apache2/mods-available/php*

ls /etc/apache2/mods-enabled/php*

Regards

answered by (6k points)
 
Powered by Question2Answer
...