Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.3 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

How got the issue resolved?

7 Answers

0 votes
Hi,

Which errors have you in ocsinventory.log file?

Regards

Frank
answered May 12 by frankb (49,010 points)
0 votes
Hello Frank,

here's my log:

==============================================================================
Starting OCS Inventory NG Agent on Friday, May 12, 2017 08:40:20.
AGENT => Running OCS Inventory NG Agent Version 2.3.0.0
AGENT => Using OCS Inventory NG FrameWork Version 2.3.0.0
AGENT => Loading plug-in(s)
    DLL PLUGIN => Searching for Plug-in DLL(s) in folder <C:\Program Files (x86)\OCS Inventory Agent\plugins>
    DLL PLUGIN => 0 DLL Plug-in(s) successfully loaded on 0 DLL(s) found
AGENT => Using network connection with Communication Server
    COM PROVIDER => Loading Communication Provider <C:\Program Files (x86)\OCS Inventory Agent\ComHTTP.dll>
AGENT => Using Communication Provider <OCS Inventory NG cURL Communication Provider> Version <2.3.0.0>
AGENT => Sending Prolog
    DID_CHECK => Read DeviceID <DCKIB01-2017-05-11-15-14-48> and MACs <F2:16:16:2E:5F:D3> in file <ocsinventory.dat>
    COM SERVER => Initializing cURL library for sendRequest
    COM SERVER => Using cURL without server authentication
    COM SERVER => Disabling cURL proxy support
    COM SERVER => Enabling cURL SSL server validation support using CA Bundle <ocs.pem>
    COM SERVER => Sending HTTP Post request to URL <http://srv-vm-ocs/ocsinventory>
    COM SERVER => HTTP Post response received <HTTP Status Code #200>
    COM SERVER => Cleaning cURL library
================= TRACE START ===============
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<REPLY>
  <RESPONSE>SEND</RESPONSE>
  <OPTION>
    <PARAM PERIOD_LATENCY="1" ON="1" TYPE="CONF" CYCLE_LATENCY="60" PERIOD_LENGTH="10" TIMEOUT="30" FRAG_LATENCY="10" EXECUTION_TIMEOUT="120" />
    <NAME>DOWNLOAD</NAME>
  </OPTION>
  <PROLOG_FREQ>24</PROLOG_FREQ>
  <INVENTORY_ON_STARTUP>1</INVENTORY_ON_STARTUP>
</REPLY>
 
================= TRACE STOP ===============
AGENT => Prolog successfully sent
SUPPORT => No support detected, Registration key : N/A
    AGENT => Prolog Frequency set to 24 hour(s)
    AGENT => Inventory on startup option set to 1  
AGENT => Inventory required
AGENT => Launching hardware and software checks
    INVENTORY => Loading Download history
    INVENTORY => Logged on user ID is <Administrator>
    INVENTORY => Operating System is <Microsoft Windows Server 2012 R2 Datacenter 6.3.9600 >, description <>
    INVENTORY => Operating System uses 64 bits memory address width
    INVENTORY => Computer domain or workgroup is <wkk-intra.net>
    INVENTORY => User domain is <>
    INVENTORY => System Manufacturer <QEMU>, System Model <Standard PC (i440FX + PIIX, 1996)>, System S/N <>, Bios Manufacturer <SeaBIOS>, Bios Date <01/04/2014>, Bios Version <rel-1.9.3-0-ge2fc41e-prebuilt.qemu-project.org>, Motherboard Manufacturer <>, Motherboard Model <>, Motherboard S/N <>
    INVENTORY => 2 processor(s) Common KVM processor [2 core(s) x86_64] at 2100 MHz
    INVENTORY => OS Memory 4096 MB, OS Swap size 4800 MB
    INVENTORY => 1 memory slot(s) found
    INVENTORY => 3 input device(s) found
    WARNING *** INVENTORY => Failed to retrieve system ports
    WARNING *** INVENTORY => Failed to retrieve system slots
    INVENTORY => 7 system controller(s) found
    INVENTORY => 3 storage peripheral(s) found
    WARNING *** INVENTORY => Failed to retrieve sound devices
    WARNING *** INVENTORY => Failed to retrieve modems
    INVENTORY => 1 network adapter(s) found
    INVENTORY => 1 system printer(s) found
    INVENTORY => 1 video adapter(s) found
    INVENTORY => 1 system monitor(s) found
    INVENTORY => Default IPv4 address is <172.16.254.125>
    INVENTORY => Registered company <>, registered owner <Windows-Benutzer>, Product ID <00253-50...>
    INVENTORY => Product key <...>
    INVENTORY => 100 software found
    INVENTORY => Computer/VM UUID is <51E7D2C9-8348-410F-B0EC-5162334F6690>
    INVENTORY => Computer seems to be QEMU virtual host
    INVENTORY => System Memory set to 4096 (instead of 4096)
    INVENTORY => Reading last inventory state
    WARNING *** INVENTORY => Failed to load/parse inventory state from file <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent\last_state>
    WARNING *** INVENTORY => Failed to load/parse plugin state from file <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent\last_state>
    EXECUTABLE PLUGIN => Searching for VBS script(s) in folder <C:\Program Files (x86)\OCS Inventory Agent\plugins>
    EXECUTABLE PLUGIN => Searching for executable(s) in folder <C:\Program Files (x86)\OCS Inventory Agent\plugins>
AGENT => Sending Inventory
    INVENTORY => Checking last inventory state
    INVENTORY => Hardware inventory state changed
    INVENTORY => Bios inventory state changed
    INVENTORY => Memory slots inventory state changed
    INVENTORY => System controllers inventory state changed
    INVENTORY => Monitors inventory state changed
    INVENTORY => Storage peripherals inventory state changed
    INVENTORY => Logical drives inventory state changed
    INVENTORY => Input peripherals inventory state changed
    INVENTORY => Network adapters inventory state changed
    INVENTORY => Printers inventory state changed
    INVENTORY => Video adapters inventory state changed
    INVENTORY => Software inventory state changed
    INVENTORY => CPU inventory state changed
INVENTORY => Inventory changed since last run
    INVENTORY => Generating XML document with Device properties
    INVENTORY => XML Update BIOS
    INVENTORY => XML Update 2 CPU(s)
    INVENTORY => XML Update 1 Memory Slot(s)
    INVENTORY => XML Update 3 Input Device(s)
    INVENTORY => XML Update 0 System Port(s)
    INVENTORY => XML Update 7 System Controller(s)
    INVENTORY => XML Update 0 System Slot(s)
    INVENTORY => XML Update 0 Sound Device(s)
    INVENTORY => XML Update 3 Storage Peripheral(s)
    INVENTORY => XML Update 3 Logical Drive(s)
    INVENTORY => XML Update 0 Modem(s)
    INVENTORY => XML Update 1 Network Adapter(s)
    INVENTORY => XML Update 1 Video Adapter(s)
    INVENTORY => XML Update 1 Monitor(s)
    INVENTORY => XML Update 1 Printer(s)
    INVENTORY => XML Update 101 Software
    INVENTORY => XML Update 0 Registry Value(s)
    INVENTORY => XML Update Administrative Information(s)
    INVENTORY => XML Update common Device properties
    COM SERVER => Initializing cURL library for sendRequest
    COM SERVER => Using cURL without server authentication
    COM SERVER => Disabling cURL proxy support
    COM SERVER => Enabling cURL SSL server validation support using CA Bundle <ocs.pem>
    COM SERVER => Sending HTTP Post request to URL <http://srv-vm-ocs/ocsinventory>
    COM SERVER => HTTP Post response received <HTTP Status Code #500>
    COM SERVER => Cleaning cURL library
================= TRACE START ===============
 
================= TRACE STOP ===============
ERROR *** AGENT => Failed to send Inventory <HTTP Status Code #500>
AGENT =>  Communication Server ask for Package Download
    DOWNLOAD => Package history file successfully cleaned for duplicate IDs
DOWNLOAD => Download and setup tool successfully started
AGENT => Unloading communication provider
AGENT => Unloading plug-in(s)
AGENT => Execution duration: 00:00:21.

Regards,

Christian
answered May 12 by chris_fuchs (280 points)
0 votes
Hi,

Can you verify Apache error log file on your OCS server, please and post his content?

Regards

Frank
answered May 12 by frankb (49,010 points)
0 votes
Hi,

here's the apache error log:

[Fri May 12 10:57:56.825046 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 26596] AH00163: Apache/2.4.18 (Ubuntu) OpenSSL/1.0.2g mod_perl/2.0.9 Perl/v5.22.1 configured -- resuming normal operations
[Fri May 12 10:57:56.825253 2017] [core:notice] [pid 26596] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
[Fri May 12 10:58:14.906066 2017] [perl:error] [pid 26599] [client 172.16.254.125:49201] Can't call method "do" on an undefined value at /usr/local/share/perl/5.22.1/Apache/Ocsinventory/Server/System.pm line 189.\n

Regards,

Christian

I forgot something:

SV = PV(0x564830fcf090) at 0x564830ff74a8
  REFCNT = 2
  FLAGS = ()
  PV = 0
SV = PV(0x564830fcf090) at 0x564830ff74a8
  REFCNT = 2
  FLAGS = ()
  PV = 0
answered May 12 by chris_fuchs (280 points)
edited May 12 by chris_fuchs
0 votes
Hi

Your problem is located in z-ocsinventory-server.conf file. The password for ocs mysql user is not correct. Change it and restart apache after. Try a new inventory, it will appear on the console.

Regards

Frank
answered May 12 by frankb (49,010 points)
0 votes
Hi,

I double-checked the password. It also tried to connect via MySQL Workbench and console on the server - it works. Maybe I should reinstall the whole server.

Regards,

Christian
answered May 12 by chris_fuchs (280 points)
0 votes
Hi,

I did another test. An existing 2008 R2 Server has no problems to connect the server and do an inventory.

Regards,

Christian
answered May 12 by chris_fuchs (280 points)
 
Powered by Question2Answer
...