Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.3 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

no machine in database (debian 9, win7)

Hi,

i just installed ocs server-ng v2.3.1 on debian 9 (with php7) and the agent v2.3.0.0 for windows (7 pro).

I'm testing ocs with test computer and the database remain empty !  I don't unerstand...  i have read many many posts in this forum and made many many tests...

Side agent :  agent correctly installed as service (setup.log below)

    Starting OCS Inventory NG Agent 2.3.0.0 setup on 10/08/2017 at 10:28:50

    [/NOW] used, so launching "C:\Program Files\OCS Inventory Agent\ocsinventory.exe"...Result: 0

    Creating startup menu shortCut <C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\OCS Inventory NG Systray.lnk> to start Systray applet...

    Checking if service OCS Inventory Service is registered into Windows Service Manager...No

    Registering OCS Inventory Service into Windows Service Manager...Result: 0.

    Starting OCS Inventory Service...Ok.

    SUCCESS: OCS Inventory NG Agent 2.3.0.0 successfully installed on 10/08/2017 at 10:30:04

Side agent :  ocs communication with server seems ok  (ocsinventory.log below)

    Starting OCS Inventory NG Agent on Thursday, August 10, 2017 11:00:54.

    AGENT => Running OCS Inventory NG Agent Version 2.3.0.0

 

 

        COM SERVER => Sending fileGet request to URL <http://10.20.20.10/ocsinventory/deploy/label>

        COM SERVER => fileGet response received <HTTP Status Code #404>

        COM SERVER => Cleaning cURL library

        AGENT => Failed to retrieve Label <HTTP Status Code #404>

    AGENT => Sending Prolog

        DID_CHECK => Read DeviceID <PST04-2017-08-09-12-23-00> and MACs <00:1C:25:B8:54:1C00:1F:3B:8B:1D:27> in file <ocsinventory.dat>

        COM SERVER => Initializing cURL library for sendRequest

        COM SERVER => Using cURL without server authentication

        COM SERVER => Disabling cURL proxy support

        COM SERVER => Disabling cURL SSL server validation support

        COM SERVER => Sending HTTP Post request to URL <http://10.20.20.10/ocsinventory>

        COM SERVER => HTTP Post response received <HTTP Status Code #200>

        COM SERVER => Cleaning cURL library

    ================= TRACE START ===============

    ================= TRACE STOP ===============

    AGENT => Prolog successfully sent

    SUPPORT => No support detected, Registration key : N/A

        AGENT => Prolog Frequency set to 10 hour(s)

        AGENT => Inventory on startup option set to 

    AGENT => Unloading communication provider

    AGENT => Unloading plug-in(s)

    AGENT => Execution duration: 00:00:00.

I read error 404 seems normal...   http status 200 = comm ok

Inventory is browsable on the agent

Side agent :  (ocsinventory.ini  below)

    [OCS Inventory Agent]

    ComProvider=ComHTTP.dll

    Debug=2

    Local=

    NoSoftware=0

    HKCU=0

    NoTAG=0

    IpDisc=

    [HTTP]

    Server=http://10.20.20.10/ocsinventory

    SSL=0

    CaBundle=cacert.pem

    AuthRequired=0

    User=

    Pwd=

    ProxyType=0

    Proxy=

    ProxyPort=0

    ProxyAuthRequired=0

    ProxyUser=

    ProxyPwd=

    [OCS Inventory Service]

    PROLOG_FREQ=10

    INVENTORY_ON_STARTUP=1

    OLD_PROLOG_FREQ=10

    TTO_WAIT=31620

Side server : apache  access.log below

    10.20.20.157 - - [10/Aug/2017:11:00:09 +0200] "GET /ocsinventory/deploy/label HTTP/1.1" 404 461 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.3.0.0"

    10.20.20.157 - - [10/Aug/2017:11:00:09 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 301 530 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.3.0.0"

    10.20.20.157 - - [10/Aug/2017:11:00:09 +0200] "GET /ocsinventory/ HTTP/1.1" 200 3856 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.3.0.0"

Nothing in apache error.log

Console reports is working correctly

But during install of server some problems with perl :

    BEGIN failed--compilation aborted.

    Checking for Apache2::SOAP PERL module

    Can't locate SOAP/Transport/HTTP2.pm in @INC (you may need to install the SOAP::Transport::HTTP2 module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/i386-linux-gnu/perl/5.24.1 /usr/local/share/perl/5.24.1 /usr/lib/i386-linux-gnu/perl5/5.24 /usr/share/perl5 /usr/lib/i386-linux-gnu/perl/5.24 /usr/share/perl/5.24 /usr/local/lib/site_perl /usr/lib/i386-linux-gnu/perl-base).

    BEGIN failed--compilation aborted.

    PERL module Apache2::SOAP is available

    User choose to continue setup without PERL module SOAP::Apache2

    Checking for XML::Entities PERL module

    Can't locate XML/Entities.pm in @INC (you may need to install the XML::Entities module) (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/i386-linux-gnu/perl/5.24.1 /usr/local/share/perl/5.24.1 /usr/lib/i386-linux-gnu/perl5/5.24 /usr/share/perl5 /usr/lib/i386-linux-gnu/perl/5.24 /usr/share/perl/5.24 /usr/local/lib/site_perl /usr/lib/i386-linux-gnu/perl-base).

    BEGIN failed--compilation aborted.

    User choose to continue setup without PERL module XML::Entities

I can't join dpkg -l  here (too long)  but packages are installed

 

 Is PERL the reason of this problem ?   This is the official distrib of debian 9 ...  how to do ???

Une réponse en français me conviendra très bien pour ne pas dire mieux ...smiley

asked Aug 10 in OCS Inventory NG server for Unix by asder (120 points)

1 Answer

0 votes
Bonjour,

Est-ce que l'inventaire de la machine est bien remonté après le délai (24 heures par défaut)?

Cordialement

Frank
answered Aug 13 by frankb (47,230 points)
 
Powered by Question2Answer
...