Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.5 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

How to use ipdiscover in other subnet [closed]

Hello everybody,

I installed a new server based on debian debian-9.5.0-amd64

OCSInventory-Server 2.5
OCSInventory-ocsreports 
UnixAgent 2.4.2

PHP 7.0.30-0+deb9u1 (cli) (built: Jun 14 2018 13:50:25) ( NTS )

mysql  Ver 15.1 Distrib 10.1.26-MariaDB, for debian-linux-gnu (x86_64) using readline 5.2

In the Network(s) -> Administer add 2 subnet

10.0.1.0 (server subnet) and

10.2.222.0 (user tests subnet)

ip adress server 10.0.1.33.

after waiting i went to Network(s) -> IpDiscover. There were only 2 computers ( Server and my computer with install agents) 

only when i started "Ipdiscover eth0" on server from command line ,  in Network(s) -> IpDiscover in server subnet (10.0.1.0 ) added 127 Non-inventoried device. But in user subnet (10.2.222.0 ) only 1 comps.

in error.log on server many  errors  :

https://slexy.org/view/s2wkQgu0re

all installed cpan modules

https://slexy.org/view/s26IDEwWEB

Do u have any ideas about this problem?  

thank you in advance

closed with the note: The question is closed. After waiting 1 day it all worked
asked in IP Discover by (160 points)
closed by

1 Answer

0 votes
The question is closed. After waiting 1 day it all worked.

For those who encounter such a problem - ipdiscovery runs on agents and not on the server, on windows agents, the ocsInventory.exe / fastip command helps
answered by (160 points)
 
Powered by Question2Answer
...