Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.6 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

agent does not sent inventory

Good morning,

on my Win10-computers It's not possible to sent the inventory to the server after a new installation of ocsserver.

I use the latest ocsinventory server version 2.6 on Ubuntu 19.04. All clients have the number 2.4.

Server configuration:

In /var/www/html there's a symbolic link to /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports named ocsinventory. The servers name is inventar (/etc/hostname)

Client configuration (ocsinventory.ini):

[OCS Inventory Agent]
ComProvider=ComHTTP.dll
Debug=0
Local=
NoSoftware=0
HKCU=0
NoTAG=0
IpDisc=
[HTTP]
Server=http://inventar/ocsinventory
SSL=0
CaBundle=cacert.pem
AuthRequired=0
User=
Pwd=
ProxyType=0
Proxy=
ProxyPort=0
ProxyAuthRequired=0
ProxyUser=
ProxyPwd=
[OCS Inventory Service]
PROLOG_FREQ=10
INVENTORY_ON_STARTUP=0
OLD_PROLOG_FREQ=10
TTO_WAIT=9180

I can ping the server with its dns name and its IP. Also the clients can be pinged from server. If I call the website in browser everything's fine.

However, the logifile says status code 404 or couldn't solve dns name. In my memory I thought that there's a cache which is to clear. Perhaps ocsinventory gets its information from cache?

Kind regards

in OCS Inventory NG agent for Windows by (790 points)

1 Answer

0 votes

Hey,

now as I changed the DocumentRoot directive from /var/www/html to /var/www/html/ocsinventory the agent sent the prolog successfully. But the inventory doesn't work yet.

by (790 points)
 
Powered by Question2Answer
...