Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.6 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Failed to send Inventory, Error 500, some clients

Hello

I'm just implementing OCS Inventoroy NG to our network. I've been testing it with few clients and mostly everything works, but there are some clients that do not appear to OCS management. I cannot find out the reason why.. These are Win7 and Win10 clients and in same network with working clients. We used to have OCS installed few years ago and there might be leftovers from previous clients on these computers.

This is what agent log looks like:

Agent log

========================================================================

Starting OCS Inventory NG Agent on Friday, September 27, 2019 19:30:57.

AGENT => Running OCS Inventory NG Agent Version 2.6.0.0

AGENT => Using OCS Inventory NG FrameWork Version 2.6.0.0

AGENT => Loading plug-in(s)

AGENT => Using network connection with Communication Server

AGENT => Using Communication Provider <OCS Inventory NG cURL Communication Provider> Version <2.6.0.0>

AGENT => Sending Prolog

AGENT => Prolog successfully sent

AGENT => Inventory required

AGENT => Launching hardware and software checks

AGENT => Sending Inventory

INVENTORY => Inventory changed since last run

ERROR *** AGENT => Failed to send Inventory <HTTP Status Code #500>

AGENT =>  Communication Server asked for Package Download

AGENT => Unloading communication provider

AGENT => Unloading plug-in(s)

AGENT => Execution duration: 00:01:19.

apache log (changed the ip)

1.2.3.4 - - [27/Sep/2019:19:30:59 +0300] "GET /ocsinventory/deploy/label HTTP/1.1" 400 489 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.6.0.0"

1.2.3.4 - - [27/Sep/2019:19:30:59 +0300] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 409 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.6.0.0"

1.2.3.4 - - [27/Sep/2019:19:32:19 +0300] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 830 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.6.0.0"

Few clients started to work when I uninstalled the OCS agent, Rebooted client, deleted the folder C:\ProgramData\OCS Inventory NG and reinstalled the client, but this does not help with all clients.

Does OCS install files anywhere else than C:\Program Files\OCS Inventory Agent and C:\ProgramData\OCS Inventory NG? How about registry? Is there something to look for? Or is this possibley related to OCS server some how?

Agent and the server are both version 2.6
in OCS Inventory NG agent for Windows by (120 points)

1 Answer

 
Powered by Question2Answer
...