Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.8 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

OCS Server not showing an IP Address [closed]

Hello!

I'm running OCS inventory on a CentOS 7 machine, and yesterday I've rebooted the machine in order to give it a little more hardware (Hyper-V VM). But when the machine came back, the server web interface was no longer reacheable, wich was very odd, for me at least.
Digging a little more, on the local machine itself, I've found out that the server was not seeing his own network adapter.
Is there anything I could do?


 

closed with the note: Problem solved
in OCS Inventory NG server for Unix by (200 points)
closed by

3 Answers

+1 vote
 
Best answer
Hi,

Have you errors in apache error log files?

Regards

Frank
by (79.8k points)
selected by
0 votes
Hi

Please check command:
#ip add  (checking ip address assigned)

thanks
by (140 points)
0 votes

Guys, thank you very much for you time and effort.

I've found the error looking in the apache logs as suggested by Frankb.
The error was saying "httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified do...."
So I googled what to do and the 
answer was to edit the file /etc/sysconfig/network with those entries:

NETWORKING=yes
NETWORKING_IPV6=no
HOSTNAME=HOSTNAMEOFTHESERVER

After that I reboot the server and all was good. Thanks very much!

by (200 points)
 
Powered by Question2Answer
...