Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.8 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Server 2.7 -> 2.8 only 2.7 Agents able to send [closed]

Running Fedora 33 Server.

ocsreports installed from repo worked well, now I did an upgrade vom fedora 32 to 33 and coming with this I decided to upgrade the ocsreports server, too.

Everthing seems to work fine, but than I startet to roll-out the Windows 2.8.0.0 agents.
These agents are not able to send reports and I don't know why they told me something with a '/deploy/label'

What could cause this issue?

Here my running system:

First of all the tailed access.log, as u can see the installation works will, instead of the new agents:

[root@debcmdb ~]# tail /var/log/httpd/access_log -f

172.22.0.12 - - [23/Oct/2020:09:02:21 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.0.8 - - [23/Oct/2020:09:03:01 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.165 - - [23/Oct/2020:09:03:02 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 527 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.134 - - [23/Oct/2020:09:03:11 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 235 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.148 - - [23/Oct/2020:09:04:08 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 527 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
10.242.2.5 - - [23/Oct/2020:09:04:09 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 270 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.0.59 - - [23/Oct/2020:09:04:31 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 235 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.134 - - [23/Oct/2020:09:04:34 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 527 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.134 - - [23/Oct/2020:09:04:47 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 235 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.165 - - [23/Oct/2020:09:04:47 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 235 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.122 - - [23/Oct/2020:09:05:11 +0200] "GET /ocsinventory/deploy/label HTTP/1.1" 403 199 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.122 - - [23/Oct/2020:09:05:11 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.121 - - [23/Oct/2020:09:05:17 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.207 - - [23/Oct/2020:09:05:22 +0200] "GET /ocsinventory/deploy/label HTTP/1.1" 403 199 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.207 - - [23/Oct/2020:09:05:22 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.207 - - [23/Oct/2020:09:05:42 +0200] "GET /ocsinventory/deploy/label HTTP/1.1" 403 199 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.207 - - [23/Oct/2020:09:05:42 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 400 226 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.8.0.0"
172.17.1.143 - - [23/Oct/2020:09:05:57 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 233 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.165 - - [23/Oct/2020:09:06:09 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 527 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.1.134 - - [23/Oct/2020:09:06:09 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 500 527 "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"
172.17.0.59 - - [23/Oct/2020:09:06:20 +0200] "POST /ocsinventory HTTP/1.1" 200 - "-" "OCS-NG_WINDOWS_AGENT_v2.7.0.1"

Lcient-Log:
 

AGENT => Using Communication Provider <OCS Inventory cURL Communication Provider> Version <2.8.0.0>
AGENT => Sending getLabel request
COM SERVER => Initializing cURL library for getFile
COM SERVER => Using cURL without server authentication
COM SERVER => Disabling cURL proxy support
COM SERVER => Disabling cURL SSL server validation support
COM SERVER => Sending fileGet request to URL <http://debcmdb.kegnet.local/ocsinventory/deploy/label>
COM SERVER => fileGet response received <HTTP Status Code #403>
COM SERVER => Cleaning cURL library
AGENT => Failed to retrieve Label <HTTP Status Code #403>
AGENT => Sending Prolog
DID_CHECK => Read DeviceID <KEGLAP666-2020-10-13-08-53-29> and MACs <50:76:AF:2C:12:84E8:6A:64:75:F2:DF00:50:B6:A5:D3:8400:FF:9E:1F:C2:83> in file <ocsinventory.dat>
COM SERVER => Initializing cURL library for sendRequest
COM SERVER => Using cURL without server authentication
COM SERVER => Disabling cURL proxy support
COM SERVER => Disabling cURL SSL server validation support
COM SERVER => Sending HTTP Post request to URL <http://debcmdb.kegnet.local/ocsinventory>
COM SERVER => HTTP Post response received <HTTP Status Code #400>
COM SERVER => Cleaning cURL library
ERROR *** AGENT => Failed to send Prolog <HTTP Status Code #400>
AGENT => Unloading communication provider

closed with the note: Solved.
in OCS Inventory NG server for Unix by (670 points)
closed by

2 Answers

0 votes

I got a 2nd error. The 2.7.01 Agents deliver bullshit into the ocs db.

The count of know devices increases, bute the hostnames not shown in the device list.
That can be reproduced with the i-doit system, too.

UPDATE 2020-11-10:

The 2nd Problem is a known issue_

https://community.i-doit.com/topic/3866/ocs-import-funktioniert-seit-ocs-server-2-8-nicht-mehr/3

by (670 points)
edited by
0 votes
by (670 points)
 
Powered by Question2Answer
...