Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.4.1 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Issue with OCS Inventory (no machines in DB)

Hello all,

I installed OCS today in CentOS 7 and a client in a Windows 8.1 computer.

If I go in the server (http://ocs001/ocsreports)>All computers I can see this computer.

But (that's the issue) if I go to the main page, I see the following:

Machines in DB                                           0
Machines Inventoried                                    0
Machines contacted today                            0
Machines Inventoried today                           0
Machines not seen in more than 30 day(s)     0
Number of SNMP devices                             0

What can it happen?

Many thanks!

asked in OCS Inventory NG server for Unix by (200 points)
edited by

5 Answers

0 votes
Hi,

Which url have you set in ocsinventory.ini file?

Regards

Frank
answered by (59.3k points)
0 votes
Hi,

This is what I have on the ocsinventory.ini file (Windows 8.1 client side): Server=http://ocs001:80/ocsinventory

Thank you.

Regards,
answered by (200 points)
0 votes
Hi,

Post ocsinventory.log content and apache error_log file content.

Regards

Frank
answered by (59.3k points)
0 votes
Hi,

I arrived today at work and now I see everything ok!

Anyway, I will leave this post opened few days more to see if I face this issue again.

Many thanks for your support!
answered by (200 points)
0 votes
Hi,

Good news. By default the PROLOG_FREQ is set to 24. So you must wait 24 hours to have the first inventories.

Regards

Frank
answered by (59.3k points)
 
Powered by Question2Answer
...