Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.6 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Temviewer plugin does not work

Hello,

I tried to use the teamviewer plugin. So, I downloaded the zip, unzipped it and installed it via the OCS gui. This all went fine without any error. I also added the agent plugin to the agent. An created xml via /local parameter shows that the teamviewer information is transferred. But I can't see anything at the gui.

Did I miss something? What about the Map.pm and the teamviewer.conf from the APCAHE folder? Are they copied automatically at the installation?

Regards

Daniel
in OCS Inventory NG server for Unix by (1k points)
edited by

6 Answers

0 votes
Ok...Map.pm and Teamviewer.conf are not installed automaticlly, they have to be copied by hand.

Did this also, but still no data visible at the management gui.
by (1k points)
0 votes
Ok, the data is NOT written into the database. The table "teamviewer" has no data.

Any hints?

Regards

Daniel
by (1k points)
0 votes
hi,

Version of server ? If it was v2.6,  have you take special rework plugins ? if yes, plugings correctly installed on server, with the new method ? any errors in agent  and apache log's ?

With my v2.6, TV plugins work's well [(except if computer have  the teamviewer "Quick Support version" )] without copy any files manualy.

Regards
by (2.7k points)
edited by
0 votes
Hello,

sorry for the missing infos, server is 2.6, running on openSuSE Tumbleweed.

I've got my plugins from here: https://plugins.ocsinventory-ng.org/

Zip-files unziped and placed at /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/extensions and installed via the "extensions" menu at the gui (described here: https://wiki.ocsinventory-ng.org/10.Plugin-engine/Using-plugins-installer/#using-extension-engine)

No errors in apache or agent log.

Regards

Daniel
ago by (1k points)
edited ago by
0 votes
Ok, deleted the teamviewer extension via the ocsadmin-gui.

Deleted all files on /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/extensions, copied the extension again to that directory and tried to install it.

Then, I get an error in the apache error log:

[Tue Jul 16 09:17:04.521588 2019] [php7:error] [pid 9261] [client 10.3.1.2:59696] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined function extension_install_teamviewer() in /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/require/extensions/ExtensionManager.php:167\nStack trace:\n#0 /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/plugins/main_sections/ms_extensionmanager/ms_extensionmanager.php(79): ExtensionManager->installExtension('teamviewer')\n#1 /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/require/header.php(444): require('/usr/share/ocsi...')\n#2 /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/index.php(44): require('/usr/share/ocsi...')\n#3 {main}\n  thrown in /usr/share/ocsinventory-reports/ocsreports/require/extensions/ExtensionManager.php on line 167, referer: http://brain/ocsreports/index.php?function=extensionmanager

Any ideas?

Regards

Daniel
ago by (1k points)
0 votes
Still no success :( Any help is appreciated
ago by (1k points)
 
Powered by Question2Answer
...