Welcome to OCS Inventory NG community support, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Please ask questions only in English or French.

Release 2.8 available

The official documentation can be found on http://wiki.ocsinventory-ng.org. Read it before asking your question.

Unable to install the agent on Windows

Hello everyone

I have a problem. When I install the agent on a windows machine it does not register with OCS Server. I do not know what I'm doing wrong. This is the txt summary of the installation:

********************************************************

Starting OCS Inventory NG Agent 2.8.0.0 setup on 07/12/2020 at 9:35:46

Checking if setup not already running...OK.

Checking Operating System...OK, Windows 2000 or higher.

Command line is: "C:\Users\jporras\Downloads\OCS-Windows-Agent-2.8.0.0_x64\OCS-Windows-Agent-Setup-x64.exe"
Parsing command line arguments...OK.

Checking for silent mode...Disabled.

Checking for splash screen...Enabled.

Checking if logged in user has Administrator privileges...OK.

Creating directory <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent>...

SetACL allowing Users / Power users read/write permissions on <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent>...Result: error

SetACL propagating inherited permissions on <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent\Download>...Result: error

Trying to determine if service was previously installed...No.

Trying to stop service and kill processes...

Trying to find process OcsSystray.exe...Result: No

Trying to kill process OcsSystray.exe...Result: No

Trying to kill process OcsService.exe...Result: 603

Trying to kill process OCSInventory.exe...Result: 603

Trying to kill process download.exe...Result: 603

Trying to kill process inst32.exe...Result: 603

Waiting 10 seconds for processes to terminate...

Copying new files to directory <C:\Program Files\OCS Inventory Agent>...

Windows XP or higher detected, installing default cURL library and MS CRT/MFC 9.0...

Copying new files status is ;-)

Writing TAG <test> into <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent\admininfo.conf> file...

Writing agent configuration file by launching ocsinventory.exe /SAVE_CONF...Result: 0

Windows Advanced Firewall is not available (Vista or higher). Skip adding custom rules.

[/NOW] used, so launching "C:\Program Files\OCS Inventory Agent\ocsinventory.exe"...Result: 4

Creating startup menu shortCut <C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\OCS Inventory NG Systray.lnk> to start Systray applet...

Checking if service OCS Inventory Service is registered into Windows Service Manager...No

No service installed, so no need to unregister OCS Inventory Service from Windows Service Manager.

Registering OCS Inventory Service into Windows Service Manager...Result: 0.

Starting OCS Inventory Service...Ok.

SUCCESS: OCS Inventory NG Agent 2.8.0.0 successfully installed on 07/12/2020 at 9:37:11

;-)

Thanks for the help
in OCS Inventory NG agent for Windows by (710 points)

24 Answers

0 votes
Hi,

Do I need something else for the server ?. For example I don't have SSL. do I need to get it ?. Do I need a domain? I have a page, can I link it to it?

Thanks
by (710 points)
0 votes
not strange that :
SetACL allowing Users / Power users read/write permissions on <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent>...Result: error

SetACL propagating inherited permissions on <C:\ProgramData\OCS Inventory NG\Agent\Download>...Result: error
you have Admin rignth when lauch agent installation ?


no SSL need except if you want use deployment feature  (domain and other thing like dns not need too.
i think you can post link except if confidential O_o
by (5.2k points)
0 votes
Hello Toutafait

Thanks for your help. If I have installed it with administrator permissions. Also try to install the agent for android. and I get "Connect to http ....... / ocsinventory: Refused". Could it be some kind of server error? The server loads me fine. and no error appears. How can I know what the error is? or if I am missing a file? or do I need to install something else?

Thanks,
best wishes
by (710 points)
0 votes
Hello,
from other station you can acces to http://10.0.2.15/ocsinventory. or pinging 10.0.2.15 ?

you can also try this :
edit the file ocsinventory.ini, add/modify this line like this
debug = 2
save file,redo an inventory and post again the contents of the ocsinventory.log file


BUT for me, something wrong with agent, i think that the error on ACL (see my last post wasn't normal, but i'm not sure. older agent have the same problem...so maybie you can try with agent 2.7 or 2.6.
BEFORE try other agent, uninstall if actualy installed AND CLEAN UP residual files/folders
by (5.2k points)
0 votes
Hello,

I already tried to install an older version of the agent. and I still can't connect to the server. the IP address of my server is 127.0.0.1. lets me ping from console. but I don't know why I can't link.

With the cell phone agent I get: "unable to connect to: ... connection to refused"

Thanks,

Best wishes
by (710 points)
0 votes
Hi,

with old agent, your configuration is not good : Agent try to connect to server with a wrong ip (127.0.0.1 instead of 10.0.2.15) You must change this. you can fix it temporarily, stop ocs Inventory service, edit %programData%\OCS Inventory\Agent\ocsinventory.ini and modify the line serveur with the good ip, restart the service and try to force inventory
by (5.2k points)
0 votes
Hello

Thanks for your help. I already tried to make the agent connection with both IPs. How do I know which is the correct IP? When I ping the cmd with 127.0.01. it returns the message to me. while with the ip 10.0.2.15 it does not return anything. messages are lost. Have I done something wrong with the server installation? If that's the case, how do I know what's wrong? Would it be better to try to install an older version of the server?

Best Wishes
by (710 points)
0 votes
???? if you don't know your ip server, it will harder for you ....

127.0.0.1 is the loopback interface, when you pinging this ip on a computer, this is this computer who answer to him self.

your server must have a least an IP v4 address. On the server enter this cmd :

ip a
Look for line beging like "yyy inet XXX.XXX.XXX.XXX". yyy is the name of interface, and xxx.xxx.xxx.xxx is your server ip.
by (5.2k points)
0 votes
Hello

Thanks for your help. It already confirms that my server ip is 10.0.2.15. Still not working. I ping with 10.0.2.15 and it doesn't return anything. what I do?. Do I try to reinstall the server ?. the server is from a virtual machine. Could this have something to do with it?

Regards
by (710 points)
0 votes
by (5.2k points)
 
Powered by Question2Answer
...